MÜZİĞİ KUTLAMA ZAMANI

MÜZİĞİ KUTLAMA ZAMANI

1981’de ilk defa Paris, Fransa’da kutlanan ve aradan geçen 41 yıl içerisinde dünyanın dört bir köşesine yayılan etkinliklerle sürekli genişlemeye devam eden Dünya Müzik Günü, bu sene de yılın en uzun günü olan 21 Haziran’da kutlanıyor. 

 

Fransız Müzik ve Dans yönetmeni Maurice Fleuret tarafından tasarlanıp, Kültür Bakanı Jack Lang'in önerisiyle 1981’de Fransa Paris’te başlayan Dünya Müzik Günü kutlamaları başta Avustralya, Belçika, İngiltere, Almanya, İsviçre, ABD, Çin ve Hindistan olmak üzere dünyanın birçok ülkesine çok kısa sürede yayıldı ve benimsendi. Günümüzde yüzü aşkın ülkede ve yaklaşık 1000 kentte 21 Haziran’da müzik etkinlikleri düzenleniyor.

 

Dünya Müzik Günü etkinliklerinin herhangi bir uluslararası müzik etkinliğinden ya da müzik festivalinden ayrılan ve kendine özgü bir vizyonu olan şenlik, müzikle uğraşan hem amatör hem de profesyonel müzisyenlerin sokak performanslarını yüreklendirmeyi, ücretsiz konserler ve dinletiler düzenlemeyi, herkes için, her yerde müzik yaklaşımını yaymayı amaçlar. Türkiye de bu küresel şenliğin 2005’ten beri parçasıdır.

 

 


 

Paylaş